Delivery Hero fortsätter att locka riskkapital

Den tyska matbeställningstjänsten Delivery Hero plockar in ytterligare 110 miljoner dollar i riskkapital. Bolaget vill dock inte avslöja från vem.

Matbeställningstjänsten Delivery Hero fortsätter att locka till sig riskkapital. Den här gången har företaget tagit in 110 miljoner dollar från en grupp investerare som man inte vill avslöja namnen på.

Totalt har Tyska Delivery Hero, som numera även har Rocket Internet som delägare, nu tagit in 1 miljard dollar, varav nästan 600 miljoner har trillat in bara under det senaste året. Företaget värderas med den senaste finansieringen till mer än 3,1 miljarder dollar.

Annons

Ingen börsnotering i år

Delivery Hero har under den senaste tiden gjort en rad uppköp, senast i Turkiet, och finns nu på 34 marknader med 200 000 anslutna restauranger. Vad det nya kapitalet ska användas till är man något vaga med men selektiva uppköp och produktutveckling är två områden som nämns.

Samtidigt har det börjat ryktas om en kommande börsnotering men bolagets vd, Niklas Östberg, säger att man i dagsläget utnyttjar fördelarna med att vara ett privatägt företag och att man har ett starkt finansiellt stöd.

– Vår uppfattning är att vi kommer att vara förberedda senare i år men kommer att vänta tills vi ser en tydlig nytta med det, säger Niklas Östberg.

 

Källa: TechCrunch

Annons