Den mest trafikerade timmen i PriceRunners historia

Nattens Black Friday.

Prisjämförelsetjänsten PriceRunner meddelar nu på morgonen preliminära siffror från årets stora köpfest Black Friday. Den stora dagen är nu i full gång och många butiker, likt förra året, smygstartade under gårdagskvällen och flera större butiker valde just klockslaget 22.00.

- Redan vid midnatt gick shoppingen genom taket. Första timmen mellan kl 00.00 och 01.00 var den mest trafikerade timmen hittills i PriceRunners historia, säger företagets vd Nicklas Storåkers i ett pressmeddelande.

Annons

"Kommer växa med 40-60 procent"

Det är förstås för tidigt att dra några slutsatser men enligt de preliminära siffrorna så väntar sig PriceRunner en ökning med runt 50 procent för Black Friday, jämfört med i fjol.

- Baserat på aktiviteten under natten bedömer vi att Black Friday kommer växa med 40-60 procent jämfört med förra året, säger Nicklas Storåkers.

"De allra flesta butikerna sköter sig"

Som prisjämförelsetjänst så tittar PriceRunner även på de erbjudanden som e-handlarna bjuder på i år. Det talas varje år om smyghöjningar som vissa butiker använder sig av innan Black Friday. Men enligt Nicklas Storåkers så ska de flesta e-handlare ha rent mjöl i påsen.

- Vi ser att det är fler bra erbjudanden är någonsin tidigare. Och de allra flesta butikerna sköter sig. Men samtidigt ska man se upp för bluffreorna. Av de produkter som höjts i pris inför Black Friday, så ser vi nu att 41 procent ”reas” ut. I själva verket kan priset du betalar på Black Friday vara högre än för någon månad sen, säger Nicklas Storåkers.

Enligt PriceRunners undersökning så förväntar sig konsumenterna en rabatt på 40-50 procent under Black Friday.

LÄS ÄVEN: Storåkers om BF: "Kommer bli en galen shoppingdag"

Annons