Det går att kringgå Amazons tvång på röstbeställning

Vill du ha Amazons senaste smarta högtalare så måste du använda rösten, meddelar företaget.

I förra veckan lanserade Amazon två nya smarta högtalare som uppföljare till deras Amazon Echo med den inbyggda virtuella assistenten Alexa. Alexa kan svara på alla möjliga frågor, spela upp musik och inte oväntat beställa saker på Amazon åt användarna.

Nu kan konsumenter välja att ta med sig Alexa utomhus via bluetooth-högtalaren Amazon Tap. De kan också koppla in Alexa i sitt hemmastereo-system via Amazons minsta högtalare Amazon Echo Tap.

Annons

Det fanns dock en twist med den lilla puck-liknande högtalaren. Den gick nämligen bara att beställa via Alexa. Du behövde alltså en befintlig Echo-högtalare, eller en Fire TV, för att lägga en order genom att helt enkelt säga till Alexa att lägga en order.

Det spekulerades i att beställa via rösten och Alexa var ett sätt för Amazon att begränsa antalet sålda enheter i början. Samt att försäkra sig om att kunderna redan var insatta i hur Amazons assistent Alexa fungerade.

Alla var inte nöjda

Kravet på att redan äga en Echo togs inte bara emot med glada miner. Att lägga en order via rösten må vara lite roligt och exklusivt men det finns förstås kunder, utan en Echo, som gärna vill ha en liten puck till sin stereo. Flera sajter har skrivit om hur denna exklusivitet varit lite väl mycket för många.

Nu visar det sig dock att även om Amazon endast tillkännagivit metoden att beställa via rösten och en befintlig Echo, så går det att få tag på Echo Tap med andra metoder. Via Amazons mobila appar för Android och iOS kan man söka efter "Echo Tap" och sedan svajpa på produkten för att lägga den i varukorgen.

Amazon har gjort det klart att de kommer öppna upp för att köpa den på sin vanliga sajt framöver. Just nu är det dock app-tricket eller att först skaffa en Amazon Echo som gäller.

Annons