Digital begravningsbyrå fyller på med 15 miljoner kronor

Funera tar i en nyemission in nytt kapital för att öka expansionstakten i Sverige och Finland.

Funera har sedan lanseringen, enligt egen utsago, vuxit till Sveriges tionde största begravningsbyrå sett till antal begravningar. Förutom att man nyligen tog klivet in i Finland lockade bolaget tidigare i år till sig riskkapital från bland annat Verdane Capital. Nu är det dags igen.

I en nyemission har delägarna Verdane Capital, Patrik Rees och Anders Falk investerat 15 miljoner kronor i Funera.

Annons
Annons

– Vi ser att den ökande digitaliseringen i samhället ställer moderniseringskrav på begravningsbranschen både i Sverige och internationellt. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med Funera för att utveckla verksamheten under de kommande åren, säger Björn Beckman, investeringsansvarig på Verdane Capital Advisors.

Mer personal och marknadsföring

Tanken med nyemissionen är att expandera och ta större marknadsandelar i både Sverige och Finland. Investeringen ska främst gå till att anställa personal, samt lager och marknadsföring.

– Vårt sätt att arbeta och hur vi presenterar utbud och tjänster har visat sig fungera väldigt bra. Den här investeringen kommer att göra att vi kan anställa personal, utveckla verksamheterna och ta marknadsandelar i både Sverige och Finland, säger Dennis Jillvert, VD för Funera.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!