Dollarstore ökar med 33 procent – får e-handel i höst

Men januari var en svag månad.

Butikskedjan Dollarstore har nu varit i ropet ett tag, inte minst sedan Ehandel.se avslöjade att företaget planerade att starta en egen e-handel.

LÄS ÄVEN: Dollarstore börjar med e-handel

Annons
Annons

Nu meddelar företaget att de i Q1 ökade omsättningen med 33 procent, till 444 miljoner. Under samma period ska rörelseresultatet ha ökat med 56 procent, till 11 miljoner kronor. Men tillväxten varierade under kvartalets olika månader.

- Januari var en svag månad, men i mars fick vi en bra och stark avslutning där påskförsäljningen jämförd mot fjolårets påskförsäljning ökade med 15 procent på jämförbara enheter, skriver Dollarstores vd Peter Ahlberg till Ehandel.se.

Lansering först i oktober

Samtidigt meddelar nu kedjan att lanseringen av e-handeln troligen inte blir till sommaren som det först var tänkt, utan i oktober.

Men under tiden tycks det hända en del annat inom företaget. Bland annat ska de få totalt 25 nya butiker under 2018. Samtidigt ska sju butiker totalrenoveras, fyra flyttas, och runt 200 nya medarbetare anställas som en följd av detta. Samtliga satsningar under 2018 beräknas ta Dollarstore till en omsättning på 2,4 miljarder vid årets slut.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!