Dr Alban gör ny mopedvideo – sjunger för Motorsweden

Årets sommarplåga?

I början av 90-talet gjorde artisten Dr Alban en låt om mopeder, för Trafikverkets räkning, som gick under namnet "10 små moppepojkar". Nu är det dags igen - men den här gången är det e-handlaren Motorsweden som är samarbetspartnern. 

Under helgen som gick kunde vi berätta om just Motorsweden och hur de bland annat satsar allt mer på elfordon, inte minst då elmopeder.

Annons

LÄS ÄVEN: Gasen i botten hos Motorsweden 

"Går och nynnar hela tiden"

Dr Albans nya låt är tänkt att lyfta fram Motorswedens eget märke, Viarelli, och har fått det passande namnet "Elmoped".

- När jag kom på idéen till samarbetet så trodde jag aldrig att vi skulle kunna överträffa den klenod som "10 små moppepojkar" ändå är. Men med detta slutresultatet så är jag mer än nöjd, säger projektledaren Joakim Lindh, som till vardags jobbar med digital marknadsföring på Motorsweden, i ett pressmeddelande.

Även Dr Alban själv gillar det nya musikstycket.

- Jag går och nynnar på låten hela tiden, jag är riktigt nöjd, säger han.

Husqvarna versus elmoped

Till låten har man även släppt en musikvideo, som utspelar sig på den skånska landsbygden och sägs visa hur Dr Alban försöker få igång sin gamla Husqvarna-moped. En korvgubbe försöker få honom att köpa korv istället, men plötsligt susar ett ljudlöst gäng förbi på sina elmopeder. Förhoppningen är nu att låten ska bli årets sommarplåga.

Annons
Annons