Duktiga spelare på Webhallen.com går före i kön

Kunder med hög XP har fysiska fördelar, inte bara rabatter.

Ni kanske minns Webhallens helt galna kundklubb som i princip är ett datorspel med avatarer, achievements men också fördelar i form av rabatter.

Under helgens rea-fest bjöd Webhallen sina medlemmar, det vill säga alla sina e-handelskunder, på dubbla poäng på alla sina köp. Poäng kallas dock i sann datorspelsanda för XP.

Annons

I samband med detta snappade vi upp diskussioner om prioriterad packning eller priopackning bland Webhallens kunder.

De med hög level packas först

Det stod klart att medlemmar med hög XP (många poäng) får en fördel i själva logistikflödet. Detta är förstås lite intressant då de flesta andra fördelar handlar om rabatter och andra automatiska saker på Webhallens sajt.

Vi kontaktade Anton Nilsson som är marknadschef på Webhallen för att få veta mer om detta tilltag.

Vad är prioriterad packning?

- Det betyder egentligen bara att de ordrarna skrivs ut först om dagarna, säger Anton Nilsson.

Men att skrivas ut först på dagen kan under hektiska perioder, exempelvis Black Friday, innebära att kunder som "levlat upp" och fått priopackning går iväg med posten före andra kunder.

- Om det är tight att hinna packa allt innan posten hämtar en dag så kan priopackning hjälpa en att få ut sitt paket tidigare. Det puttar dock inte före folk i kön till produkter som finns i begränsade antal eller liknande, säger Anton Nilsson.

Priopackning ska gälla för alla kunder som har nått guld-nivån i Webhallens spelsystem. Anton uppskattar att runt 50 000 kunder har den fördelen. Det är alltså inte helt ovanligt med priopackning.

Annons

Exklusiva event

Det finns dock fler "fysiska" fördelar meddelar Anton Nilsson. Når man nästa nivå efter Guld, som är White, så går man före i kön i Webhallens butiker.

För de extra trogna spelarna som nått de högsta nivåerna i spelet, eller rättare sagt e-handeln, så ska företaget även anordna exklusiva event.

- Här i Stockholm hade vi bitpop-DJ, TV-spelsinspirerade drinkar och goodie bags på en bjudning på Fridhemsplan tidigare i år som blev mycket lyckad och uppskattad, säger Anton Nilsson.

Annons