Dyr matkasse får köparna att hoppa av budgivningen

Axfood har dragit sig ur budgivningen på Linas matkasse då priset anses vara för högt. Även från andra håll ska intresset ha svalnat.

Linas Matkasse har varit till salu sedan i början av året men än så länge har man inte lyckats hitta några ägare, det trots att det har funnits flera intressenter. En av dessa var Axfood men nu har livsmedelsjätten valt att hoppa av.

Anledningen är den höga prislappen. De nuvarande ägarna, med grundarna Lina Gebäck och Niklas Aronsson i spetsen, satte först en prislapp runt 400 miljoner kronor men när budgivarna bjöds in till slutrundan för några veckor sedan, krävdes runt 750 miljoner kronor för att få vara med i processen.

Annons

Låg lönsamhet

Samtidigt ska intresset ha svalnat från ytterligare håll. En annan spekulant som dragit öronen åt sig är tyska Hello Fresh som tidigare varit väldigt intresserade, men som också tycker att priset nu är väl högt.

Linas matkasse växer i rask takt, både i och utanför Sverige, och väntas omsätta över 1 miljard kronor under 2015. Lönsamheten ska däremot fortfarande bara ligga på några få procent samtidigt som konkurrensen i Sverige ökar, något som i kombination med den höga prislappen, fått intresset att svalna.

 

Källor: Dagens industriBreakit

Annons