E-handel passerar 100 miljoner – stänger nu ner verksamheten

För tufft som ny på marknaden.

Nätmathandeln Marked.no, som ägs av bland andra den norska e-handelsjätten Komplett, stängs nu ner. Denna veckan blir den sista för e-handelsföretaget, som utmanat den inhemska konkurrenten Kolonial.no.

LÄS ÄVEN: Supertillväxt för grannens nätmathandel - 600% ökning

Annons

Medan Kolonial har sett en “supertillväxt” och nu omsätter nära 800 miljoner norska kronor, så har Marked.no tydligen förlorar hundratals miljoner sedan starten, för två och ett halvt år sedan.

LÄS ÄVEN: Kompletts mathandel siktar mot 300 miljoner i år

"Nästan omöjligt att få bra inköpsvillkor"

Ole Vinje, som är Markeds styrelseordförande och koncernchef på Komplett, säger till DN.no att han uppskattar matbolagets omsättning till 108 miljoner norska kronor under fjolåret. I förra veckan togs samtidigt beslutet att stänga ner hela rasket.

- Vi gav det en chans men det har tagit längre tid än väntat att få upp omsättningen och det bästa nu var att dra sig ur, säger Ole Vinje till DN.no.

En annan anledning till att man nu stänger ner verksamheten, också relaterad till storleken på bolaget, ska bero på att Marked.no haft för dåliga inköpsvillkor.

- För en liten spelare som Marked.no har det varit nästan omöjligt att få konkurrenskraftiga inköpsvillkor. Det är mycket svårt att lyckas som en ny utmanare i Norge, säger Ole Vinje.

Annons