E-handeln tvingar Walmart till superlager på 200 000 kvm

Lägger miljarder på nya e-handelslager.

Världens största detaljhandlare kämpar på i övergången till e-handel. Walmart gör nu allt för att vinna e-handelsracet, som man än så länge ligger bakom Amazon i. Nu meddelar detaljhandlaren att man öppnar ett nytt lager i Florida och det är ingen liten distributionscentral.

Lagret som enbart är till för att stödja e-handelsverksamheten inom Walmart kommer att bestå av två byggnader på totalt över 200 000 kvadratmeter (2.2 million sq ft). Investeringen ska ligga på över 300 miljoner dollar, runt 2,5 miljarder kronor, och lagret kommer att sysselsätta 1 500 personer inom ett år.

Annons

Växte med 63 procent

Walmarts e-handel sägs växa rejält och första kvartalet i år ökade omsättningen på nätet med 63 procent bara i USA. Denna nya distributionscentral för e-handeln ska vara den sjätte i Walmarts nätverk och vad vi förstår den största. De tidigare har varit på runt 100 000 kvadratmeter.

Det nya e-handelslagret ska möjliggöra snabbare leveranser till kunderna eller till en Walmart-butik för upphämtning, ett område man nyligen satsade ytterligare på med paketrobotar i butikerna.

Annons