E-handelsdag för studenter: ”Vi vill väcka intresset”

80 personer anmälde sig.

Idag hålls något som kallas E-handelsdagen på E-commerce Park i Helsingborg, där även vi på Ehandel.se är stationerade.

"Vi vill väcka intresset"

Eventet vänder sig till studenter vid Lunds Universitet, vilket även har en filial i form av Campus i Helsingborg. Arrangör är VentureLab, som är universitets interna organisation för främjande av entreprenörskap. Agnes Gustavsson Larsson och Saga Gardevärn är studenter vid Campus och har tillsammans med VentureLab tagit intiativ till dagen.

Annons

- Vi vill väcka intresset bland studenter och öka kunskapen om e-handel. Syftet är att förnya de akademiska utbildningarna och lära ut praktiska kunskaper om e-handel, säger Agnes Gustavsson Larsson till Ehandel.se.

Många studenter ville vara med på e-handelsdagen och före lunch hade ett 50-tal personer slutit upp. Under eftermiddagen anslöt ytterligare ett gäng.

Flera föredrag under dagen gav konkreta tips på hur man kan bygga upp en e-handel.

80 anmälda studenter

Totalt har ett 80-tal studenter anmält sig till E-handelsdagen och från arrangörernas sida har man märkt att intresset för att lära sig mer om e-handel är stort.

- Det verkar väldigt poppis! Det finns ett stort intresse från studenternas sida, såvitt vi kan märka, säger Trine Lökken, som själv studerar strategisk marknadskommunikation på Campus.

 Oscar Lindén, Trine Lökken och Ellen Hansson Henne är studenter och har alla engagerat sig i att organisera dagen.

På schemat för dagen stod bland annat en föreläsning om marknadsföring och digitalisering med Peter Borgman på JS Energi och en inspirationsföreläsning med Jan Höjman från Tailor Store.

Peter Borgman föreläste om marknadsföring och digitalisering.

Annons

Och Trine Lökkens eget intresse för e-handel också har ökat.

- Jag kan absolut tänka mig att jobba med det i framtiden, säger hon.

Annons