E-handelsföretag samarbetar med kända designers

Svenska modeföretaget House of Dagmar ny samarbetspartner.

Vestiaire Collective beskriver sig själva som Europas ledande och mest pålitliga marknadsplats för vidareförsäljning av “lyxvintage”, alltså second hand-kläder av finare märken. Nu inleder de ett samarbete med en rad kända designers och modehus, däribland Chloe, Christopher Kane, Zac Posen, Paul Smith, Charlotte Olympia, Sonia Rykiel - och svenska e-handelsföretaget House of Dagmar.

“Från och med den 29:e November får modeälskare världen över chansen att shoppa arkivplagg från några av världens mest tongivande modehus”, skriver företaget själva i ett pressmeddelande.

Annons

Ökat skandinaviskt intresse

Enligt Vestiaire Collective själva har de under de senaste åren märkt av ett ökat intresse från skandinaviska kunder.

- Epansionen av Vestiaire Collective har alltid varit en naturlig process och vi har sett en stark organisk tillväxt i Skandinavien de senaste åren. Vi är glada att vi nu officiellt kan lansera en hemsida som är anpassad efter marknaden med lokal valuta och lokala betalalningsternativ, säger Fanny Moiant, medgrundare av Vestiaire Collective i pressmeddelandet.

Vestiaire Collective startade i Paris 2009 och har nu över fem miljoner medlemmar i 47 olika länder. I mars 2016 lanserades deras sajt även i Skandinavien.

Annons