E-handelsgurun Dan Nilsson investerar i Quickbutik

Uppstickaren bland plattformar får tung expertis med ny investering.

E-handelsleverantören Quickbutik har på bara ett år gått från okänd plattform till en utmanare på marknaden. Nu går grundaren av Ehandel.se, Contentor och E-commerce Park of Sweden in med pengar i e-handelsplattformen.

Quickbutik drivs av Azddin Benberkan som snabbt gjort sig känd för att ta in ny spännande teknik i sin plattform. Nu senast kunde vi läsa om deras försök att helt automatisera översättningen för butiksägarna. De var även först att få in Swish för e-handel. I dagarna har de även blivit den yngsta plattformen att inkluderas i Klarnas Native-program.

Annons

Letade investerare

Plattformen är redan idag lönsam men Azddin Benberkan behöver expandera verksamheten efter att antalet kunder ökat lavinartat den senaste tiden, berättar han för oss. Han letade investerare och verkar ha snubblat över Dan Nilsson som även han sitter i den så kallade e-handelsparken i Helsingborg, tillsammans med Quickbutik och en hel drös andra e-handelsbolag.

- Jag har jobbat inom svensk e-handel i 15 år nu. När jag träffade Azddin och han berättade om sin vision, samt visade tekniken blev jag övertygad direkt. Det känns väldigt spännande att få vara med på denna resa, säger Dan Nilsson.

Nyanställningar på gång

Azddin Benberkan berättar för Ehandel.se att han ska nyanställa inom kort för att lätta upp sin egen tid. Men investeringen handlar förstås inte bara om pengar utan också om den expertis och det nätverk som Dan Nilsson sitter på.

- Är det någon som kan e-handel, så är det Dan. Hans expertis och långa engagemang inom e-handeln kommer att ge Quickbutik nya starka krafter. Jag är otroligt stolt över att ha Dan som en del av bolaget, säger Azddin Benberkan, VD för Quickbutik.

Kapitaltillskottet, som parterna ej vill avslöja storleken på, ska användas till fortsatt tillväxt och expansion i Norden.

Annons