E-handelsjätte deltar i Pride-parad för första gången

Ska leva upp till sitt motto "Fashion for the Good of All".

I slutet av juli och början av augusti äger ett antal Pride-evenemang rum på olika håll i Europa. Den 4 augusti går Stockholms Pride-parad av stapeln, men redan nu på lördag är det dags för Berlins motsvarighet. Den går under namnet Christopher Street Day, och har arrangerats sedan 1979 för att lyfta till exempel homosexuellas och transpersoners rättigheter. 

Medarbetare i paraden

En som tänker vara med och dra sitt strå till stacken i årets Berlinparad, är e-handelsföretaget Zalando. Modejätten är med för första gången och har laddat upp med en "färgglad kampanj" dagen till ära. Mer konkret handlar det om ett lastbilsflak på vilket firande Zalando-anställda ska rulla genom staden. Bolaget tänker också uppmärksamma Pride genom en särskild kampanj på sin hemsida.

Annons

- Kampanjens motto, "Kom som du är och ha på dig det du älskar", talar till organisationens anda. Den stödjer ett modeekosystem som välkomnar alla, skriver Zalando i ett pressmeddelande.

"Stöttar kampen mot diskriminering"

Initiativet till att medverka vid Christopher Street Day ska ha kommit från företagets interna grupp för sexuella minoriteters rättigheter. Det är för övrigt gruppens medlemmar som poserar i den aktuella kampanjen.

- Företag har möjligheten att använda sina röster för att stötta progressiva rörelser och kampen mot diskriminerande beteende. Att stödja CSD är bara ett av alla sätt för Zalando att visa sitt engagemang för vårt motto "Fashion for the Good of All", säger Zalandos affärsanalytiker Ben Haworth.

Utöver festligheterna i Berlin ska Zalando i år också ha engagerat sig i Pride-evenemanget i Dublin, där företaget har en av sina teknikcenter.

Annons