E-handelsjätten: ”Kraftig tillväxt till små & medelstora”

Mycket populär bland små och medelstora företag.

Dustin rapporterar idag siffrorna för deras andra kvartal, vilket gäller december till februari, och försäljningen ska ha varit stark. Omsättningen ökade med nära 9 procent, till 2,7 miljarder kronor, och resultatet landade på 92 miljoner kronor.

Det som står ut under kvartalet är "en kraftig" försäljningstillväxt till små och medelstora företag. SMB-segmentet som det kallas ökade nämligen med hela 22 procent.

Annons

"En väsentlig marginalförstärkning"

Försäljningen till privatpersoner (B2C-segmentet) ska samtidigt ha ökat med nära 11 procent. Det som drog ner tillväxten var försäljningen till stora företag och offentlig sektor (LCP), ett segment som växte men endast med 0,2 procent.

- Sammanfattningsvis har Dustin utvecklats väl under andra kvartalet och vi har en fortsatt positiv syn på vår framtid. Kombinationen av en mer gynnsam försäljningsbalans mellan segmenten SMB och LCP samt en mer fördelaktig produktmix med en större andel mer avancerade produkter och tjänster resulterade i en väsentlig marginalförstärkning, konstaterar företagets VD Thomas Ekman i dagens rapport.

Företagets rullande omsättning, de senaste tolv månaderna, ligger nu på 9,83 miljarder kronor.

Annons