E-handelsjättens anställda kissar i flaskor för att hinna

Och undviker att dricka vatten.

Amazon pekas återigen ut som en arbetsplats man helst inte vill jobba på. Denna gång är det i Storbritannien som en skribent har wallraffat på en av Amazons distributionscentraler. Han fann då att arbetarna hade ett system för att kissa i flaskor. Detta rapporterar bland annat Business Insider.

LÄS ÄVEN: Amazonanställda i Tyskland vaktas av nazister

Annons

Tempot och förväntningarna på arbetarna sägs helt enkelt vara så höga att de inte har tid att gå på toaletten.

Den wallraffande reportern står inte heller ensam i kritiken. I en separat undersökning där man har intervjuat 241 av Amazons lagerarbetare i Storbritannien så ska nära en tredjedel ha svarat att de varit rädda för att använda toaletten.

"Fruktansvärt tungt"

Målen för arbetarna sägs ha ökat dramatiskt, vilket alltså lett till ett system för att kissa i flaskor. I undersökningen ska en person ha sagt följande:

- Målet ökar för varje år. Jag har inte ytterligare två ben för att kunna plocka 100 procent och samtidigt behöva behöva springa för att gå på toaletten under pausen. Att packa 120 produkter per timme är fruktansvärt tungt. Du måste packa två produkter per minut. Du har inte tid att dricka vatten eftersom om du går på toaletten så skickas meddelanden till scannern med målet, som uppmanar dig att skynda dig.

Enligt den wallraffande reportern så ska toaletterna på det lagret han besökte också har varit dåligt lokaliserade och några trappor bort från själva arbetsplatsen.

LÄS ÄVEN: Anställda kan inte gå på toa - Bring hotas med miljonböter

Ifrågasätter undersökningen

Amazon förnekar anklagelserna och menar på att de erbjuder en “säker och positiv arbetsplats" för de tusentals människor som jobbar för dem i Storbritannien. Företaget ska inte mäta arbetarnas toalettider och målen som sätts upp ska vara baserade på tidigare arbetares prestationer. Amazon ifrågasätter även den undersökning som genomförts.

- Vi har inte fått bekräftelse på att de personer som genomförde undersökningen arbetade på Amazon och vi känner inte igen dessa påståenden som en korrekt beskrivning av vår verksamhet, ska företaget sagt i ett uttalande.

Annons

Annons