E-handelsprofiler gör om ny bransch – ska bli störst inom jakt

Apoteas VD och Trettis före detta chef gör gemensam sak i ny e-handelssatsning.

Apoteas VD Pär Svärdson har utöver sin verksamhet inom apoteksbranschen projekt inom allt från mat till båtar. Men det tar inte slut där. Han har nämligen även investerat i det finska bolaget Retkitukko, som är en finsk tillverkare av jaktkäder och jaktutrustning.

Ska bli "absolut störst"

Nu går Retkitukko tillsammans med Nalka invest in och tar sig an e-handeln inom just jakt. Den anrika jaktbutiken Widforss, som numera ägs till största delen av ovan nämnda aktörer, ska nämligen storsatsa på e-handel.

Annons

- Med vår erfarenhet av e-handel, från både bok- och apoteksbranschen, tror vi att det finns stor potential i att förändra även denna bransch. Vår målsättning med denna satsning är att bli absolut störst inom jakt och vildmark, säger Pär Svärdson.

Det här är inte Pär Svärdsons första drag inom jaktbranschen. I april förra året kunde vi berätta att Apoteas ägarbolag hade köpt in sig i företaget som ligger bakom Jakt.se.  

Den nya e-handeln Widforss ska precis som Apotea och Delitea ha sina lager i Morgongåva. Företaget ska använda samma plattform som Apotea.

Från vitvaror till jakttillbehör

Den som ska ta hand om det operativa arbetet är Filip Karlander, som nu blir VD för Widforss.se. Han var tidigare chef på Tretti.se.

- Som jägare och naturintresserad ser jag en enorm potential för e-handel i detta segment. Vår ambition är att genom ett marknadsledande sortiment, ledande kundservice och snabba leveranser vara den enda butiken jakt- och naturintresserade konsumenter behöver besöka, säger han.

Grundades på 1700-talet

Widforss grundades redan 1729 och sålde då krut och kryddor. Under 1800-talet tillkom handeln med vapen, kläder och jakttillbehör.

En mindre del av företaget ägs fortfarande av Mauritz Widforss AB, som har förhoppningar på vad e-handeln kan innebära för det anrika varumärket.

- Widforss starka och anrika varumärke, tillsammans med den kompetens inom e-handel, jakt och vildmark samt företagsbyggande som nu finns samlat i denna konstellation, ger oss en unik möjlighet att skapa något nytt inom denna bransch, avslutar Leif West, styrelseordförande i M. Widforss AB.

Annons

Annons