E-handlare fortsätter att casha in på Pokémon-hysterin

Onlineförsäljningen av Pokémon-relaterade produkter i USA ökade med mer än 100 procent under juli månad.

Ehandel.se kunde för några veckor sedan berätta hur Coolstuff sett en massiv ökning av antalet sålda powerbanks, trådlösa laddare, efter att Pokémon Go gjort sitt intåg i Sverige. Men det är inte bara svenska e-handlare som jublar över spelets framfart.

I USA ökade nätförsäljningen av Pokemon-produkter med 105 procent i juli jämfört med samma månad förra året, enligt Adobes Digital Price Index. Samtidigt är det nu dags för skolstart på många håll, något som troligtvis får köpsuget att hålla i sig, kanske ända fram till julhandeln.

Annons

Fysiska butiker gillar Pokéstops

Samtidigt är det så klart inte bara e-handlare som tjänar på spelets popularitet, och inte heller bara de som säljer Pokémon-produkter.

GameStop, som är en av världens största återförsäljare av TV- och datorspel samt tillbehör med över 4 800 butiker, har också dragit nytta av frenesin, rapporterar Bloomberg.

Enligt bolagets koncernchef, Julian Raines, är mer än 400 av deras butiker så kallade Pokéstops. Ställen där spelare kan samla på sig saker som de behöver i spelet, och i de butikerna hade försäljningen ökat med mer än 100 procent under juli månad.

Annons