E-handlare håller stängt under hela Black Friday

Öppnar igen i morgon.

Den här veckan har e-handlare efter e-handlare antingen satsat stenhårt på Black Friday eller bojkottat köpfesten för att satsa på välgörenhet alternativt inte göra något särskilt. Men frågan är om någon har tagit det hela lika långt som e-handeln Asket, som säljer kläder som ska slå ett slag för hållbarhet inom modebranschen.

"Perfekt dag att visa vad vi står för"

För att skapa en kontrast till säljhysterin har Asket helt enkelt valt att hålla stängt under hela Black Friday. Under hela dagen i dag går det alltså inte att beställa varor från butiken, och besökare som ändå hittar till sajten möts av orden “Closed for your consideration”.

Annons

- Vi tycker att Black Friday är en perfekt dag att visa vad vi står för. Så istället för att rea ut våra produkter, något vi i regel aldrig gör, har vi valt att stänga butiken helt. I morgon öppnar vi igen med samma priser som vanligt men idag har vi stängt för att skapa eftertanke och medvetenhet hos våra kunder, skriver medgrundaren Jakob Dworsky i ett mejl till Ehandel.se.

Värt uteblivna intäkter

Han berättar vidare att Asket startades för att grundarna ville bidra till en mer hållbar modeindustri, och att gärna vill att varje köp ska ses som en investering.

LÄS ÄVEN: T-shirtföretaget Asket lanserar egen e-handel

Att ha stängt under en hel dag innebär förstås uteblivna intäkter, men det är det värt, menar gänget bakom Asket.

- Visst kostar det oss en del i försäljning men Asket handlar inte om att kränga så mycket som möjligt till varje pris. Vi gör det för oss själva och vår vision, för alla våra befintliga kunder som delar den visionen och även för att visa omvärlden vad vi vill åstadkomma och att man inte måste göra som alla andra. Responsen har varit fantastisk och vi har fått massvis med mail och kommentarer från såväl kunder som människor som inte handlat av oss tidigare som tycker vi gör något bra, avslutar Jakob Dworsky.

Annons