E-handlare satsar på fria hemleveranser på kvällen

Tar inte ut någon kostnad.

Herrmodeföretaget Man of a Kind lyckades efter en något svängig start vända på skutan och omsätta tre miljoner kronor under det första kvartalet i verksamhetsåret 2017/2018.

"Gör det lilla extra"

Upplyft av säljframgångarna väljer Man of a Kind nu att bredda sitt e-handelserbjudande. Den som beställer hem varor från företaget kommer nämligen att framöver kunna ta del av tjänster som skrädderihjälp eller kemtvätt, och företaget inför även fri hemleverans.

Annons

- Att handla på Man of a kind ska innebära att man kan lita på att produkterna är noggrant utvalda av modebranschens vassaste inköpare, men också att vi verkligen gör det lilla extra för att göra shoppingupplevelsen så inspirerande och enkel som möjligt, även efter att man avslutat sitt köp online. Därför adderar vi nu service och tjänster som både underlättar köpet och livet efter leveransen, säger Marcus Uggla, General Manager på Man of a Kind, i ett pressmeddelande.

De fria hemleveranserna arrangeras i samarbete med Budbee, som ska leverera varorna mellan 17.00 och 22.00. Vill kunden välja en specifik timme är det möjligt, men då tillkommer en kostnad till Budbee, berättar Marcus Uggla för Ehandel.se.

Gräns på 400 kronor

Budbee-leveranserna finns tillgängliga i Stockholm, Göteborg och Malmö, det vill säga de städer där Budbee är etablerat sedan tidigare.

Är hemleveransen kostnadsfri för kunden oavsett hur dyr ordern är?

- Vi har satt en gräns på 400 kronor, så den är otroligt låg. De allra flesta beställningar kommer alltså att omfattas, säger Marcus Uggla till Ehandel.se.

Returer via ombud

I dagsläget har Man of a Kind inget avtal med Budbee gällande returer, men de kunder som fått sin vara med hemleverans kan returnera den utan kostnad genom att lämna in den på ett fraktombud. Budbee berättar dock för Ehandel.se att det just nu pågår ett pilottest, som gör det möjligt för kunder som fått sin vara levererad med fraktbolaget att också returnera den via Budbee. I dagsläget gäller detta dock endast kunder i Stockholmsområdet. 

Kemtvätten - som också kommer med hemleverans - erbjuds i samarbete med Stockholmsföretaget Washaway, och den nya skrädderitjänsten har Man of a Kind fått hjälp med av systerbolaget Department and Stores, som driver NK Man.

Annons
Annons