Ebay storsatsar på artificiell intelligens med flera uppköp

Maskininlärning ska öka e-handlarnas konvertering.

E-handelsbolaget Ebay köpte det svenska AI-bolaget Expertmaker i maj i år. Nu följer man upp med ännu ett förvärv inom artificiell intelligens och big data.

Ebay meddelar nu att man lagt vantarna på israeliska SalesPredict som jobbar med liknande forskning inom AI och maskininlärning som Expertmaker.

Annons

- Dagens avtal om att förvärva SalesPredict följer vårt nyligen genomförda förvärv av Expertmaker och är en milstolpe för Ebay i våra planer att med världsledande teknik bygga världens mest omfattande produktkatalog och prissättningsguide, säger Amit Menipaz, chef för Strukturerade data på Ebay.

Det nyligen genomförda förvärvet av Expertmaker och nu SalesPredict ska stärka Ebays marknadsplats och hjälpa företaget att bättre hantera den stora mängd data man sitter på.

Enorm möjlighet inom maskininlärning

Expertmaker ska hjälpa till i bearbetningen och förfinandet av produktinformationen med speciellt fokus på produktattribut. SalesPredict ska även de hjälpa till i bearbetningen men med mer fokus kring lagerinformationen.

- Med mer än 900 miljoner listningar på Ebay finns det en enorm möjlighet att utöka vår erfarenhet inom maskininlärning och prediktiv analys för att hjälpa Ebay identifiera viktiga produktegenskaper som kan påverka priset på en produkt, säger Yaron Zakai-Or, medgrundare av SalesPredict.

Medan svenska Expertmaker grundades 2006 så är SalesPredict avsevärt yngre och startades först 2012. Köpesumman är inte publik i något av förvärven.

Ebays avdelning för strukturerad data ska bestå av tre delar där den första är insamling, den andra anrikning och den tredje ska bestå i att skapa produktupplevelser.

- I samarbete med Ebays större team för strukturerade data kommer vi att hjälpa Ebay-säljare med mer information om värdet av olika artiklar och i slutändan bidrar till att öka kundernas försäljning och konvertering, säger Yaron Zakai-Or.

Annons
Annons