Efter 60 000 utlämnade paket planerar DHL fler automater

DHL:s 60 SwipBox-automater har tagits väl emot på den svenska marknaden. Nu planerar företaget fler av självbetjäningsautomaterna för att möta den växande e-handeln.

Det var i december 2014 som DHL i samarbete med det danska företaget SwipBox lanserade de första utlämningsautomaterna i Sverige. Precis som på den danska marknaden har de tagits väl emot i Sverige och nu väntar alltså en utbyggnad av leveransmodellen.

– Vi ser en kraftig ökning av privatpersoner som väljer leveranser till självbetjäningsautomater. Sedan starten i december 2014 har vi levererat mer än 60 000 paket via våra strategiskt utplacerade DHL Swipbox-automater. För att tillmötesgå detta behov bland privatpersoner planerar vi nu för en expansion av fler gula DHL SwipBox-automater i Sverige, säger Ted Söderholm, VD för DHL Express Sverige.

Annons

I takt med att handeln på nätet ökar, och inte minst handeln från utlandet blir allt större, anser DHL att utlämningsautomaterna ger kunderna ett välbehövligt leveransalternativ när många hemleveranser sker på dagtid. Genom att använda boxarna kan kunderna hämta ut sina paket när det passar bäst.

Förutom att Sverige i höst får ett antal nya paketautomater kommer de också att nylanseras i bland annat Norge, Finland, Belgien och Polen.

Annons