Efter hoverboarden och fidget spinnern: Elbilen nästa hajp?

"Ligger högt och fortsätter att stiga".

Vi har i tur och ordning sett produkter som hoverboarden och fidget spinnern fullkomligt välta e-handeln när efterfrågan rusar i höjden.

LÄS ÄVEN: Partykungen sålde 5 000 fidget spinners på sex dagar

Annons

Nu har en ny produkt seglat upp på listan över populära saker att beställa hem till barnen. Det handlar om elbilen, som enligt nätbutiken Jollyroom ser ut att bli en vanligt förekommande julklapp till dem som är i åldern tre till sex år.

Säljer 15 000 bilar inför julen

E-handlaren upplever att försäljningen av eldrivna fordon har skjutit i höjden de senaste åren. Bara i november och december räknar företaget med att sälja 15 000 elbilar.

- Vi ser att försäljningssiffrorna på elfordon i generellt, och elbilar i specifikt, ligger högt och fortsätter att stiga, speciellt nu inför jul. Det tyder på att många köper den här typen av produkter just som julklappar, säger Jollyrooms inköpschef Mattias Jacobsson i ett pressmeddelande.

I Jollyrooms sortiment ska det finnas elbilar för allt från 300 till 4 000 kronor och de ska sälja bra oavsett prisklass.

- Man hör det snackas om att nästa generation måste börja köra elbilar i framtiden. Men det man glömmer bort är att barnen redan kör fossilfritt.

Kunder som "ställer höga krav"

Men de yngsta bilförarna nöjer sig inte nödvändigtvis med vilket fordon som helst. Dagens unga (eller deras föräldrar?) har specifika önskemål och Jollyroom vittnar om en hög efterfrågan på modeller med licens från märken som Volvo, BMW och Jaguar.

De mer exklusiva modellerna kommer inte sällan med extra finesser som MP3-ingång, stereo och ljus.

- Våra kunder ställer höga krav på elbilarna. Det räcker inte längre med körfunktionen utan de vill ha mer. Kunderna vill helt enkelt att elbilar ska efterlikna riktiga bilar och vi strävar ständigt mot att möta efterfrågan, säger Mattias Jacobsson.

Annons

Annons