Efter larmet – PostNords terminal åter i drift

"Inte klart vad som orsakade problemen".

Efter att två personer hade fått föras till sjukhus med smärtor i händerna, tillkallades polis och räddningstjänst under gårdagsmorgonen till PostNords brevterminal på Borrgatan i Malmö.

Polisens nationella bombgrupp tillkallades till platsen, och under en tid var verksamheten nedstängd - vilket fick konsekvenser för postutdelningen i framför allt Skåne.

Annons

LÄS ÄVEN: Bombgrupp till PostNord-terminal - två förda till sjukhus

Går vidare med internutredning

Nu meddelar PostNord att verksamheten är igång igen och att det inte ska ha funnits några farliga ämnen i den aktuella terminalen. De två personerna som fördes till sjukhus ska ha fått lindriga skador, men "mår efter omständigheterna bra".

- Det är inte klart vad som orsakade problemen, och en intern utredning kommer att gå vidare med frågan, skriver PostNord i ett pressmeddelande.

"Är naturligtvis lättad"

PostNord arbetar just nu för att ta igen så mycket som möjligt av förseningen, som framför allt rör brev och varubrev. Även i dag väntas förseningar, men i morgon beräknas verksamheten ha kommit ikapp.

- Våra medarbetares säkerhet kommer först, och jag är naturligtvis lättad att det inte finns något skadligt på terminalen. När vi fick i gång verksamheten lade alla verkligen manken till för att ta igen den tid vi förlorat. Jag är mycket stolt över det arbete som gjorts, säger Mathias Krümmel, chef för produktion på PostNord Sverige.

Annons