Bombgrupp till PostNord-terminal – två förda till sjukhus

Nästan hela Skåne blir utan post.

Tidigare i dag gick PostNord ut på Twitter och berättade om en "incident" som hade inträffat på företagets brevterminal i Malmö. Bland annat upplyste PostNord om att företagets kundservice hade fått evakueras, vilket kunde påverka servicen.

PostNords tweet om händelsen

Annons

Terminalen stängd

Enligt Aftonbladet handlar den så kallade incidenten - som inträffade tidigt i morse - om att två personer ska ha skadats i samband med att de hanterat en läckande försändelse. De ska nu ha förts till sjukhus med smärtor i händerna.

Företaget ska ha tillkallat räddningstjänst och polis, som har tagit beslut om att stänga ner terminalen. Polisens nationella bombgrupp ska vara på plats för att undersöka läget.


PostNords brevterminal på Borrgatan i Malmö

All post som hanteras på terminalen har stoppats och enligt PostNord kommer alla hushåll med postnummer som börjar på 20 till 29 att bli utan post i dag.

- Det är i princip hela Skåne, säger Maria Ibsén, pressansvarig hos PostNord, till Aftonbladet.

Pakettjänster berörs inte

Till Ehandel.se skriver Maria Ibsén att förseningen berör brev och varubrev, men inte pakettjänster. Det är oklart när verksamheten kan komma att fungera normalt igen. 

- Det är räddningstjänsten som beslutar när vi kan köra igång verksamheten igen, och då kommer vi att jobba på för att komma ikapp så mycket det går. Först då kan vi bedöma hur stora förseningar det rör sig om, utöver det vi vet nu.

LÄS UPPFÖLJNINGEN:
Efter larmet - PostNords terminal åter i drift

Annons

Annons