Efter superlyftet – Brothers flyttar till nytt e-handelslager

Ska säkra fortsatt e-handelstillväxt.

Brothers, och Polarn O. Pyret, kommer att flytta sitt centrallager till ett nytt högautomatiserat lager i Helsingborg. Detta meddelar TPL-aktören Nowaste, som fått i uppdrag att etablera det nya centrallagret åt RNB som äger modebutikerna.

- Vi har under de senaste åren arbetat intensivt med vårt digitala erbjudande vilket vår e-handelstillväxt är ett kvitto på, säger Martin Jungerts, logistikchef på RNB.

Annons

LÄS ÄVEN: Superlyft för Brothers e-handel: "Allt handlar om kärlek"

"Helt andra krav på skalbarhet"

Brothers onlineförsäljning ökade med 118 procent under företagets fjärde kvartal under förra året. Och den starka tillväxten inom e-handeln, för hela RNB, sätter nya krav på logistiken.

- E-handelslogistik ställer helt andra krav på skalbarhet, flexibilitet och snabbhet än butikslogistik och därför tar vi nu steget in i Nowastes högautomatiserade lagerlösning. Lösningens skalbarhet ger oss förutsättningar att fortsätta växa, flexibilitet för vårt omni-erbjudande och därtill ger kapaciteten oss möjlighet att erbjuda en stark köpupplevelse oavsett säsong, säger Martin Jungerts.

Det nya lagret kommer att tas i drift under hösten 2019 och kommer att hantera både butiks- och e-handelslogistiken för varumärkena.

- Vi är jätteglada över att RNB har valt oss som samarbetspartner för logistiken och för oss i Nowaste är det på många sätt en milstolpe. Dels för det samarbete som vi inleder, men framför allt sett till lösningen som vi nu sätter upp, säger Christian Hallberg, vice vd på Nowaste.

Annons