Efter uppköpet: Växande nätbutik flyttar till Malmö

Lantbutiken.se byter Värnamo mot Malmö efter att de köpts upp av Volati.

Vi kunde redan i september förra året berätta att den framgångsrika e-handeln Lantbutiken.se köpts upp av börsnoterade Volati. 

Nu meddelar företaget att de i fortsättningen kommer att ha sin verksamhet i Malmö istället för i Värnamotrakten. Detta då Volati har tillgång till lämpliga lokaler i Malmö.

Annons

Grundaren fortsätter som

Företagets grundare Anders Bengtsson fortsätter som VD i bolaget, men vet ännu inte själv om han kommer flytta med till Malmö.

Lantbutiken.se har gjort en riktig raket-resa sedan de grundades 2009. Från att i början ha omsatt 350 000 på ett år omsätter företaget numera som bäst lika mycket i dagskassan. Efter att 2016 ha redovisat en årsomsättning på 45 miljoner kronor byter nu alltså Anders Bengtssons företag ägare.

Var tillgänglig dygnet runt

Anders Bengtsson tror själv att nyckeln till företagets framgång legat i även som e-handlare inse vikten av att skapa bra kundrelationer genom att ha en bra kundtjänst och ett bra bemötande.

- Jag var tillgänglig och svarade på mejl och i telefon även på helgerna. Vid ett tillfälle var det en kund som bodde 15 mil bort som hade kris och behövde grejer till staket och jag valde att åka med grejerna till honom. Sedan blev han en stor kund, berättar Bengtsson för Värnamo nyheter.

Men Anders Bengtsson var till en början tveksam till att sälja företaget.

– Ja, det är klart att jag gjorde. Jag vägde för- och nackdelar. Jag kom tillslut fram till att jag skulle sälja, säger Anders Bengtsson.

Anställda erbjuds flytta

Samtliga 10 anställda har nu fått förfrågan om att flytta med företaget till Malmö.

Lokalt i Värnamo-trakten är Anders Bengtsson känd som en entreprenör och idéspruta, och utesluter inte att han kan komma att starta upp andra verksamheter i framtiden.

Annons

- Nu ska jag lägga 100 procent fokus på den här anställningen, men sedan kanske jag går vidare och skapar något nytt, säger han.

Annons