Egen e-handel räckte inte – Park Lane i konkurs

"E-handeln definitivt en av orsakerna".

Mode- och inredningsföretaget Park Lane har lämnat in en konkursansökan till Helsingborgs tingsrätt. Bolaget är på obestånd, och kan alltså inte betala sina skulder.

Konkurrensen blev för tuff

Bolaget har sedan en tid tillbaka satsat på bland annat e-handel och att ta sig in på nya marknader, men det har inte hjälpt. I ett autosvar från företagets vd Ulrik Dahl, heter det att de nya satsningarna inte har räckt för att kompensera för den påverkan som det tuffa läget i branschen har fört med sig.

Annons
Annons

När Ehandel.se når konkursförvaltaren Jan Gruvstad på telefon, har han ännu inte hunnit gå igenom hela ärendet. Men det råder inget tvivel om att det ändrade handelsmönstret - med ökad e-handel - har bidragit till konkursen.

- Ja, att e-handeln är en av orsakerna det kan jag definitivt säga, utan att ha satt mig närmare in i det, säger han till Ehandel.se.

Hoppas på att hitta köpare

Park Lane lämnar efter sig ett ganska omfattande lager med varor, som konkursförvaltaren nu får i uppdrag att försöka hitta en köpare till. Han hade gärna sett att hela företaget fick en ny ägare, bland annat för att det 20-talet personer som arbetar på företaget ska kunna behålla sina jobb.

- Om någon är intresserad av att ta över hela verksamheten så hade det varit det bästa, men om inte annat hoppas vi i alla fall att lagret ska vara någon till hjälp, säger Jan Gruvstad.

Förra året ska omsättningen i Park Lane Fashion AB ha sjunkit från 109 till 90 miljoner kronor. Samtidigt gjorde bolaget en förlust efter finansnetto på nära 7,9 miljoner kronor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!