Elgiganten spränger 5 miljarder: ”E-handeln stora vinnaren”

Når över 5 miljoner kundbesök i e-handeln under 2017.

All time high blev det för Elgiganten under första halvåret 2017/2018. En ökning med nästan nio procent mellan maj och oktober i år gör att företaget omsatte 5,5 miljarder under perioden. 

- Från maj till och med oktober ökar vi försäljningen med 8,7 procent, samtidigt som branschen i övrigt har haft en tuff period och utvecklats negativt. Vår framgång beror framför allt på en ökad kundnöjdhet och en kraftig ökning inom både företags- och privatkundssegmentet, säger Elgigantens vd Niclas Eriksson i ett pressmeddelande. 

Annons

LÄS ÄVEN: Svärdson inte längre detaljhandelns mäktigaste

Mobiler och gaming sålde som smör

Några av storsäljarna har varit nya mobiltelefoner, där både Apple, Samsung och Sony lanserat nya modeller under den gågna hösten. Det ledde till att försäljningen inom telekomsektorn ökade med 18 procent, jämfört med förra hösten. Samtidigt fortsätter även Gamingrelaterade produkter att öka, och när det gäller gamingdatorer har försäljningen stigit med 51 procent. 

Samtidigt så konstaterar elektronikkedjan själva att även om alla försäljningskanaler ökar, så är det e-handeln som är “den stora vinnaren” under verksamhetsårets första halvår.

- Vi växer i samtliga kanaler, men ser en rejäl tillväxt för e-handeln som ökat med 24 procent. Det sker däremot inte på bekostnad av försäljningen i de fysiska varuhusen. Tvärt om ser vi ett starkt samband mellan ökad e-handel och försäljningen i varuhusen. Nätbutiken är en viktig destination för research inför köp och det gäller alldeles oavsett om kunden väljer att slutföra köpet på nätet eller i fysisk butik, säger Niclas Eriksson.

Väntas slå besöksrekord på sajten i jul

Samtidigt har företaget nu sett en stark start på julhandeln. Rekordet under Black Friday väntas nu följas upp med en ännu mer hektisk julhandel.

- Nu går vi in i en av årets mest intensiva perioder, där antalet kunder kommer att öka för varje dag framöver. Förra året hade vi 5 miljoner kundbesök till nätbutiken och våra varuhus under december och det kommer inte att bli färre i år, säger Niclas Eriksson.

Under verksahetsåret 2016/2017 omsatte Elgiganten 10,8 miljarder kronor.

Annons

 

Annons