Ellos i ny storsatsning – 35 000 kvadrat heminredning

Bockasjö får ännu ett e-handelsuppdrag.

Ellos e-handelssatsning verkar ha burit frukt och man behöver nu mer lageryta till heminredningsdelen. Företaget meddelar idag att de tecknat ett avtal med fastighetsbolaget Bocksjö om ett nytt lager på 35 000 kvadratmeter. Det ska även finnas möjlighet för en expansion på 18 000 kvadratmeter.

- Välfungerande och effektiv logistik är helt avgörande för att kunna möta den starka efterfrågan och upprätthålla den höga tillväxt Ellos Group ser inom heminredning. Vi har därför valt att göra en storsatsning på ett nytt logistikcenter tillsammans med Bockasjö, säger Ellos Groups vd Hans Ohlsson i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Boom för logistikfastigheter när e-handeln växer starkt.

Vi har tidigare i år rapporterat om Bockasjö och den boom för e-handelsfastigheter som företaget upplever just nu. Under 2018 har företaget färdigställt totalt fem nya logistikfastigheter med en uthyrningsbar yta om 110 000 kvadratmeter belägna i Västerås, Örebro och på Hisingen.

- Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln, som projektet med Ellos Group är ett bevis på, men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, VD på Bockasjö.

Bockasjö har förvärvat 95 000 kvadratmeter mark av Borås kommun för att bygga Ellos nya lager. Fastigheten beräknas vara klar för inflyttning under hösten 2019.

Annons