Boom för logistikfastigheter när e-handeln växer starkt

"Sveriges modernaste paket- och postterminal i Örebro".

I februari 2016 bildade fastighetskoncernen Bockasjö och tjänstepensionsbolaget Alecta ett gemensamt fastighetsbolag, Logistikfastigheter Sverige AB. Målet ska vara att bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige.

Och detta verkar inte vara några problem att uppnå. I dag rapporterar Bockasjö att de uppfört 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta på Hisingen i Göteborg. Hyresgäster ska vara “ett av världens ledande globala logistikföretag”, en multinationell leverantör till fordonsindustrin och Volvo. Markområdet ska vara på totalt 310 000 kvadratmeter.

Annons
Annons

Bockasjö står tydligen även bakom PostNords nya terminal i Örebro, som bland annat hanterar paketen från Kina.

LÄS ÄVEN: Kinaposten hamnar i Örebro - tullager på gång

- Förutom de fyra byggnaderna på Hisingen har i dagarna färdigställts Sveriges modernaste paket- och postterminal i Örebro med en uthyrningsbar yta om 27 000 kvadratmeter och en ny postterminal på 5 000 kvadratmeter i Västerås, båda med PostNord som hyresgäst, skriver Bockasjö i ett pressmeddelande.

Det som driver på utvecklingen inom logistikfastigheter är, du gissade rätt, e-handeln.

- Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

De nya anläggningarna som är under uppförande kommer när de är klara att övertas av det nya gemensamma bolaget Logistikfastigheter i Sverige AB.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!