Etsy lanserar leverans samma dag i New York

Nu kan invånare i utvalda delar av New York beställa handgjorda produkter och få dem hemlevererade inom några timmar.

Nyligen lanserades Amazon sin Etsy-utmanare, Amazon Handmade. Något som Etsy sade sig inte vara alltför oroade över. Om det är sant eller inte låter vi de lärde tvista om, men nu har Etsy sett till att rulla ut ett motdrag i form av leverans samma dag.

Tjänsten heter Etsy ASAP och är än så länge bara tillgänglig på Manhattan samt i delar av Brooklyn och Queens i New York. Det hela sker i samarbete med Postmates, som levererar åt bland annat Apple och Starbucks, och innebär att drygt 5000 produkter från lokala hantverkare kan levereras samma dag som kunden trycker på köpknappen.

Annons

Testar under julhandeln

Kunder kommer att kunna följa sin order direkt efter det att den är lagd via Etsys mobil-app, från det att beställningen hämtas upp till att den levereras. Men smakar det, så kostar det och för att få hem sina order samma dag får kunden snällt slanta upp med 20 dollar.

De snabba leveranserna i New York är för tillfället ett pilottest från Etsys sida och kommer att pågå under julhandeln, men om det slår väl ut planerar man att expandera tjänsten till ytterligare städer.

Annons