Expert återuppstår – lanserar svensk e-handel

Rekryterar tidigare Elgiganten-chef.

Den norska hemelektronikkedjan Expert, som efter en tids hård kamp mot konkurrenterna slutligen lade ner sin svenska verksamhet 2012, återupptar nu försäljningen i Sverige - med en ny e-handel. Det skriver Computer Sweden nu på morgonen.

Ska omsätta 450 miljoner under 2017

En plan ska redan ha lagts fram för leverantörerna och enligt denna beräknar bolaget att omsätta 450 miljoner redan i år. Den svenska omsättningen ska åtminstone inledningsvis komma från e-handeln, enligt Computer Sweden.

Annons

Kan öppna fysiska butiker längre fram

Redan under årets första kvartal ska den nya webbshoppen vara igång och det finns redan planer på att komplettera den med nya butiker i framtiden.

– Det är en väldigt försiktig lansering och jag kan bekräfta att den kommer att ske under första halvåret. Vi har planer på att öppna butiker också, men det blir framöver. Nu gör vi som sagt en försiktig lansering, säger Experts koncernchef Ronny Blomseth till Computer Sweden.

Rekryterar från Elgiganten

För att få en bra start på nysatsningen har företaget rekryterat Elgigantens tidigare telekomchef Robert van Toor. Han blir nu ny Sverigechef på Expert och kommer leda det norska bolaget i jakten på de svenska kunderna.

Marknadsförs under nytt varumärke

Dock blir nylanseringen inte under det forna namnet Expert, utan istället kommer e-handeln att marknadsföras under varumärket Power.

– Vi har etablerat Power i Finland och Danmark. Nu ska vi etablera det i Sverige. Det här är något annat än Expert. Det här är snarare en elektronikkedja av samma sort som Elgiganten och Media Markt, säger Ronny Blomseth.

Annons