Farlig napphållare ledde till säljstopp hos Jollyroom

Jollyroom har hamnat i blåsväder efter att en napphållare gått sönder - något en kund till e-handlaren uppfattat som livsfarligt.

Sofia Göransson i Skara som köpte en napphållare av Jollyroom blev mycket upprörd när den visade sig gå sönder direkt. När hon provade att dra lite lätt i hållaren lossnade en gummiring från produkten. Hade Sofia Göranssons nio månader gamla son varit själv med napphållaren när den gick sönder hade händelsen enligt henne kunnat få katastrofala konsekvenser.

- De kan kvävas. De kan få i sig ringen. Är det barn som är lite större så kan de plocka upp det själva och stoppa det i munnen, säger hon till Expressen.

Annons

Tog bort produkten från hemsidan 

Enligt Expressen, som var först med att berätta om händelsen, kommer Sofia Göransson aldrig att köpa en napphållare igen. Hon anser att de inte borde säljas överhuvudtaget. Jollyroom ska ha svarat med ge sin missnöjda kund pengarna tillbaka direkt och med att stoppa försäljningen av den aktuella produkten.

- Det var ju olyckligt, helt klart. Vi jobbar konstant enligt försiktighetsprincipen. Det som hände när vi fick reda på detta var att vi initialt tog bort produkten från hemsidan, säger Mattias Jacobsson, inköpschef på Jollyroom.

Läs även: Jollyroom: "Tar beslut om återkallande under dagen"

Annons