Florida och Illinois nya stopp på Amazons lagerturné

Lageröppningarna duggar tätt hos Amazon som i dag berättar om ytterligare 2 000 nya jobb.

Så sent som i förrgår meddelade Amazon att ett nytt lager i Houston skulle skapa tusen nya jobb i Texas, men den ambitiösa satsningen var bara en i mängden. Sedan dess har e-handelsjätten aviserat att ytterligare två lager ska öppna, ett i Illinois och ett i Florida.

Det nya Floridalagret ska placeras i Jacksonville och bidra med 1 500 jobb. Enligt ett uttalande från staden ska jobbsatsningen vara den enskilt största i stadens historia.

Annons

- Vi ser fram emot att fortsätta att bygga relationer med samhället för att göra Jacksonville till vårt hem, säger Akash Chauhan, vice president för Amazon i Nordamerika.

"Tur att de hittade en lämplig byggnad"

I Jacksonville ska Amazons personal syssla med att packa bland annat böcker och elektronikprodukter. I det andra nya lagret, som ska öppna i Romeoville i Illinois, kommer de anställda istället att hantera större varor som TV-apparater och kajaker.

Det lagret beräknas innebära ytterligare "ett par hundra" nya jobb, vilket förstås är goda nyheter för staden.

- Vi är glada att kunna välkomna Amazon till Romeoville. Vi hade väldigt få tomma byggnader så det var verkligen tur att de hittade en som passade deras behov. Amazon fortsätter att ha en stark inverkan på vår regionala ekonomi, säger stadens borgmästare John Noak.

Annons