Gemensam e-handel ska ge citybutikerna ett lyft

Ny e-handelsplattform ska hjälpa cityhandeln i Lund och Helsingborg att locka både fysiska och digitala kunder.

Cityhandeln har på senare år fått allt större konkurrens av det ökade antalet köpcenter och e-handeln. Samtidigt växer konsumenters intresse för det unika och lokala, något som en Lunda-startup nu hoppas slå mynt av.

Locals, tidigare känt som Luckan, har nämligen tagit fram en e-handelsplattform som cityhandelns butiker kan ansluta sig till.

Annons

– Man talar om den sömlösa handeln där konsumenter vill kunna handla när och var de vill, något som många fristående butiker i city har svårt att anpassa sig till. Genom att skapa en gemensam handelsplattform online blir det lätt för kunder att på deras villkor ta del av cityhandeln på nytt, säger Victor Sandberg, VD och en av medgrundarna till Locals.

Snabba cykelleveranser

Företaget är grundat av fyra stycken före detta studenter från Lunds Universitet och e-handelslösningen är i dagsläget tillgänglig i Lund och Helsingborg. Så här långt har ett 70-tal butiker anslutit sig och tack vare cykelbud kan de tillsammans erbjuda lokala leveranser inom några timmar.

– Idag kan Lundaborna, utöver kläder och inredning, även handla deliprodukter och mat, så som färsk fisk, kött, ostar, med mera från Locals. Med det breda utbudet och snabba leveranser blir cityhandeln på många sätt mer tillgänglig och attraktiv än besök på köpcenter eller andra stora e-handelsaktörer, säger Victor Sandberg.

Annons