Glue ska charma e-handlare med logistikveteran

Kristian Hansson, som jobbat med logistiklösningar i drygt 20 år, går in som delägare och medarbetare i det digitala låsföretaget för att bygga partnerskap med transportbolag och e-handlare.

Svenska Glue har tagit fram ett digitalt lås som fungerar med en app i stället för den traditionella nyckeln. En lösning som har många användningsområden, så även i e-handelsbranschen och nyligen inledde bolaget ett pilotprojekt med ICA och PostNord som möjliggör matleveranser direkt in i kylen.

Nu meddelar Glue att logistikveteranen Kristian Hansson går in som delägare och medarbetare i bolaget där han främst kommer att arbeta med att utveckla partnerskap med transport- och logistikbolag samt e-handlare.

Annons

– Att kunna ta transporter in i hemmen utan att behöva passa in när kunden är hemma vad branschen behöver för att kunna växa. Glue kommer att bli lika revolutionerande för logistikbranschen som när vi startade med utlämningsställen, säger Kristan Hansson.

"Precis det transportbranschen efterfrågar"

Kristian har bland annat grundat Memnon Network Application. Ett transportadministrationssystem som används av kunder till transportbolag som Schenker, DHL och Bring och som gick samman med Unifaun sommaren 2014.

Han har även jobbat med att utveckla ett system för "service points" - utlämningsställen för DHL. Hur mycket pengar som Kristian Hansson går in med som delägare avslöjar han inte men han tvekar inte på att Glue kan bli en lika viktig pusselbit som utlämningsställena en gång varit för e-handels tillväxt.

– Glues lås och plattform är precis det transportbranschen efterfrågar och alla jag pratar med tycker att det här är superspännande. Jag ser fram emot att hjälpa branschen med den sista pusselbiten i kedjan - att leverera in i hemmen på ett enkelt och säkert sätt, säger Kristian Hansson.

Annons