Google joinar Amazon i fajten för ett fritt Internet

På onsdag kommer nätjättarna att demonstrera.

I början av juni kunde vi avslöja att ännu en stor protestaktion kommer att ta plats på Internet, med fokus i USA. Den amerikanska federala telekommyndigheten försöker nämligen riva upp de tidigare regler som infördes 2015 och som ska säkra ett fritt och öppet Internet, utan gräddfiler för speciella tjänster eller företag.

Företag som kommer att demonstrera via sina sajter är bland andra Amazon, Etsy, Kickstarter, Netflix och Twitter.

Annons

12 juli stannar Internet upp

Nu meddelar The Next Web, med hänvisning till sajten Inverse, att sökjätten Google även de kommer att ansluta sig till demonstrationen. Enligt en talesperson för Google så har planen alltid varit att vara med i demonstrationen, även om man alltså inte tidigare gått ut med det publikt eller anslutit sig till Battleforthenet.com, som försöker samla de som vill vara med i demonstrationen.

Det medverkande företag kommer att göra nu på onsdag, den 12 juli, är att exempelvis sätta upp en “sidan laddar”-symbol för att illustrera hur ett Internet utan de öppna reglerna kan te sig. Exakt vad Google, som förstås har ett enormt inflytande, ska göra är oklart mer än att man kommer att uppmärksamma dagen på något vis.

LÄS ÄVEN: E-handlare demonstrerar när nätneutraliteten hotas

Annons