Googles certifiering Trusted Store lanseras i USA

Trygghetsmärkningen Trusted Store som Google testkört hos utvalda e-handlare under några månader lämnar nu teststadiet. Certifieringen som bland annat erbjuder en försäkring på tusen dollar, för köparen, kommer att vara gratis att använda för de nätbutiker som uppfyller kraven.

Google har som sagt testkört tjänsten under en tid och vi skrev om Trusted Stores i oktober förra året. Det är en intressant tjänst då den baseras på orderdata och Google litar uppenbarligen på sina algoritmer eftersom de erbjuder en försäkring på tusen dollar. Detta till kunder som får problem med en beställning hos en nätbutik som är "Trusted".

Rädslan är givetvis att som e-handlare behöva dela med sig av sin orderdata, men detta görs redan av många via Google Analytics. Trusted Stores ska vara gratis att använda eftersom Google räknar med att öka trafiken till sina tjänster. En av dessa är förmodligen Google Product Search som nu kommer bli en betaltjänst vid namn Google Shopping.

Annons
Annons

Konvertering och ordervärde ökar

De nätbutiker som varit med i testprogrammet för Trusted Store har visat upp till tre procent ökning i konvertering och ett ökat ordervärde på nästan sex procent. Detta när tjänsten varit ganska okänd.

Certifieringen visar ett trygghetsmärke likt andra certifieringar men även hur snabb leverans butiken erbjuder och vilken kvalité på kundservice, allt baserat på rå data. En konverteringshöjare kan även vara det faktum att beställningsförsäkringen eller intressant orderdata visas på de annonser som e-handlaren köper hos Google:


Exempel på en annonser med Trusted Stores

Google har nu öppnat upp denna certifiering för alla e-handlare i USA och om den är framgångsrik överväger de att expandera projektet.

Vill ni läsa mer om Trusted Stores gör ni det här hos Google. Julie Kurpiewski, på BlueAcorn, har även publicerat ett blogginlägg där hon analyserar tjänsten och finner den positiv för alla parter.

Annons
Annons

Källa: google,
theverge

Relaterade nyheter:
En ny E-handelscertifiering, denna gång ifrån Google

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!