Grundaren av e-handeln Posta Potatis talar ut

Ännu en enprodukts-näthandel har sett dagens ljus.

Häromveckan kunde man se flera e-handlare som uppmärksammat den något annorlunda sidan PostaPotatis.se. En e-handel som skickar ut potatisar med meddelanden på.

E-handelstjänsten får oss att tänka på glitter-spridarna på ShipYourEnemiesGlitter.com. En sajt som senare såldes för en halv miljon.

Annons

Medan glittersajten hade onda uppsåt så ska Posta Potatis vara mycket snällare. Vi har snackat med grundaren som går under namnet Johan.

Hur fick ni idén till att posta potatisar?

- I mars gjorde jag en knäoperation som gjorde att jag blev sjukskriven några månader. Efter ett tag blev jag frustrerad av att bara kunna ligga i sängen och plöja igenom TV-serier. När jag av en slump såg att en kille i USA skickade potatisar med meddelande tyckte jag det kunde vara en rolig grej att testa i Sverige, säger Johan och fortsätter:

- Dom få timmarna jag var klar i huvudet från dimman av dom starka medicinerna, om jag nu verkligen var klar i skallen någon gång med tanke på vad jag drog igång, började jag bygga PostaPotatis.se.

Sajten erbjuder kunderna att ange mottagarens adress samt ett meddelande som ska skrivas på potatisen. Max 70 tecken tillåts per potatis. För att sedan skicka ut potatisen till mottagaren så kostar det hela 69 kronor. Beställningar innan 12:00 går dock ut samma dag.

Hur många står bakom projektet?

- Just nu är det bara jag som driver sidan men jag får ett väldigt bra stöd från min fru som av någon märklig anledning uppmuntrar mig i detta. Utan henne hade det nog inte funnits några potatisar ute på vift, säger Johan.

Har du några planer på att bredda till fler rotfrukter?

Annons

- Den närmaste tiden är det potatisarna som har allt fokus för att försöka få ut dem till en bredare och större massa. Det hade såklart varit kul att hitta andra rotfrukter som kan funka som budbärare för att ge besökarna lite olika alternativ. Andra rotfrukter kanske skulle passa bättre beroende på vilket meddelande man vill skicka, säger Johan avslutningsvis.

Annons