Håll i er: Nu kommer dippen för Sveriges e-handel

Färgglada ägg är e-handelns största fiende?

I dag kommer vi tyvärr med dåliga nyheter. Försäljningen är på nedgång och boven i dramat är förstås påsken.

Ehandel.se skickade idag ut sitt månatliga Analysbrev som konstaterar att mars månad ökade rejält på alla fronter. En anledning till detta är dock att påsken förra året låg i just mars. I år ligger den som ni förmodligen vet i april, och i slutet av denna veckan.

Annons

Det betyder att mars uppgång, som analysbrevet tidigare förutspådde, i år är aprils fall. Enligt analysavdelningen kommer april månad lida av påskens placering:

- I och med att påsken nu ligger i april kommer vi troligen att se något svagare siffror för denna månad, skriver Joakim Andersen, indexansvarig på Ehandel.se.

Vi kan dock trösta oss med att intäkterna i mars ökade med hela 22 procent för Sveriges e-handlare och att antalet order steg med 20 procent.

Du är inte ensam i fallet

Hur april ser ut försäljningsmässigt återkommer analysbrevet till i början av maj. Denna vecka kan det dock vara en idé att inte deppa allt för mycket om försäljningen sjunker rejält.

- Om du tycker att siffrorna dalar de närmaste dagarna kan du trösta dig med att du högst troligen inte är ensam, skriver Joakim Andersen i analsybrevet.

För att inte missa de månatliga sammanfattningarna så rekommenderar vi er att signa upp till nyhetsbrevet på denna länk, tänk på att det inte är samma e-postlista som Ehandelsnytt.

Precis som analysbrevet denna vecka påminner vi er även om förra veckans E-rapport som ni väl har laddat ner vid det här laget? Annars klicka här nedanför.

Annons

Annons