Han blir apotekskedjans nya vd

"Svårt att förutspå vad som kommer att ske om fem år".

Kronans Apotek meddelar idag att företaget fått en ny vd. Apoteket anslöt sig till sina konkurrenter i slutet av 2015 då företaget lanserade en e-handel. Nästan exakt ett år senare lanserade man en app som fokuserade på receptbelagda läkemedel.

LÄS ÄVEN: Kronans Apotek stärker sin omnikanal med ny app

Annons

Nu ska Anders Torell, som blir företagets nya vd, fortsätta bolagets digitala resa. Anders bakgrund är dock primärt inom den traditionella handeln och han kommer senast ifrån ICA där han haft befattningar som logistikdirektör och affärschef.

- Efter många år inom dagligvaruhandeln kan jag säga att jag kan handel bra. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Kronans Apotek som är ett spännande företag med mycket kompetenta, engagerade och positiva medarbetare, säger Anders Torell i ett pressmeddelande.

Utöver 326 fysiska apotek och sin e-handel, samt tillhörande recept-app, så samarbetar även Kronans Apotek med online-vårdcentralen Doktor.se. Apotekskedjan konstaterar att branschen går mot en ökad digitalisering vilket ställer nya krav på de traditionella apoteken.

- Digitaliseringen påverkar kundernas beteende och därmed branschen. Där måste vi vara med. Det är oerhört svårt att förutspå vad som kommer att ske om fem år så därför behöver vi följa utvecklingen och vi behöver accelerera de frågorna. Samtidigt som digitaliseringen ger nya möjligheter får vi inte tappa bort de kunder som vi redan har, säger Anders Torell.

 Anders Torell tillträdder sin nya tjänst idag.

Annons