Kronans Apotek stärker sin omnikanal med ny app

Med apotekskedjans nya app ska kunden få bättre koll på sina recept samtidigt som det ska bli enklare att boka och beställa läkemedel.

För nästan exakt ett år sedan lanserade Kronans Apotek sin e-handel. En nätbutik där kunder kan köpa både receptfria och receptbelagda läkemedel, samt få farmaceutisk rådgivning och en överblick över samtliga recept.

Nu tar apoteket nästa steg i sin digitala satsning med en app som ska göra det lättare för kunden att ha koll på sina recept, och därmed också förbättra läkemedelsanvändningen.

Annons

– Appen ska verkligen stödja kunden så att kunden får överblick över sina läkemedel, sina recept, var man är i högkostnadsskyddet och att man enkelt kan boka och beställa sina läkemedel, säger Anna Skarph, apotekare och affärsutvecklare på Kronans Apotek.

"Ska finnas där kunden finns"

I appen kommer kunder bland annat att kunna hålla ordning på recept och fullmakter, få påminnelser om ett recept behöver förnyas eller hämtas ut, samt välja om de vill få receptet hemlevererat eller hämta ut hos ett lokalt Kronans Apotek.

En satsning som på många sätt påminner om den app som branschkollegan Apoteket AB lanserade i slutet av förra året.

– Vi som apotekskedja ska finnas där kunden finns, oavsett om hon besöker vårt apotek, handlar på Kronansapotek.se eller via sin mobil, säger Anna Skarph.

Appen kommer att släppas i en första version i slutet av september och i november kommer den att uppdateras med utökade funktioner.

Annons