Happy Plugs och H&M i unikt onlinesamarbete

Happy Plugs hörlurar, högtalare och mobilskal ska säljas exklusivt i H&M:s näthandel.

Klädföretaget H&M inleder nu ett unikt samarbete med e-handlarna på Happy Plugs, som främst tillverkar och säljer hörlurar. Happy Plugs har nu designat tre sorters teknikprodukter som ska säljas endast i H&M:s e-handel. På temat “de fyra elementen” har Happy Plugs gjort trådlösa högtalare, hörlurar och mobilskal i matchande färger.

- Det är ett designsamarbete där vi tillsammans med H&M tagit fram en unik kollektion som bara kommer att säljas på nätet - i 34 olika länder. För oss är det jättestort, säger Linda Nordlund, presskontakt på Happy Plugs, till Ehandel.se.

Annons

Ville ha svenskt bolag

Samarbetet startade enligt Happy Plugs eftersom H&M ville göra en tech-satsning och behövde anlita ett externt bolag som kunde den typen av produkter, gärna ett svenskt. Valet föll då på Happy Plugs.

- De kände att de inte själva har den trovärdigheten med tech-produkter då de mest säljer tyger och då var vi ett bra alternativ som står för kvalitet, säger Linda Nordlund.

Produkterna kommer nu att säljas på H&M Shop Online under en tid framöver.

- Tanken är att det ska finnas i deras sortiment under en tid, men vi vet inte riktigt hur länge ännu. Säljer de slut är det förstås ett angenämt dilemma, men tanken är att det ska finnas under en längre tid, säger Linda Nordlund.

Vill erbjuda specialgjord kollektion

Enligt H&M är tanken att erbjuda kunderna en specialgjord kollektion till sina kunder.

- Vi har ofta plagg i våra egna kollektioner som är exklusiva för webben och vi gör ju lite olika typer av samarbeten men den här gången är tanken att erbjuda våra kunder specialgjorda produkter säger Håcan Andersson på H&M:s presstjänst till Ehandel.se.

Annons