Happy Socks säljer 75% för över en halv miljard

Riskkapitalbolaget Palamon Capital Partners blir ny storägare i det svenska strumpföretaget Happy Socks.

Happy Socks grundare Mikael Söderlindh och Viktor Tell, har tillsammans med sina partners och rådgivare bestämt sig för att sälja majoriteten av sitt bolag och nu tar riskkapitalbolaget Palamon Capital Partners över 75 procent av företaget. Enligt Happy Socks gick köpet på över en halv miljard kronor.

De senaste två åren ska Happy Socks ha haft en tillväxt på 140 procent och på så sätt nått en omsättning på 100 miljoner euro för 2016. Efter att de nya ägarna även investerat 40 miljoner i verksamheten värderas Happy Socks till totalt 765 miljoner kronor.

Annons

"Har nått det bästa av två världar" 

Försäljningen innebär att de två grundarna och de befintliga ägarna, som bland annat består av investeringsföretaget Scope, tillsammans kommer att äga 25 procent.

- Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans med Scope och våra återförsäljare runt om i världen, och hur det har gjort det möjligt för mig och Viktor att ta det här steget. Vi har nått det bästa av två världar - vi har en stark ny partner men stannar samtidigt kvar som betydelsefulla ägare i ett fantastiskt företag som vi har byggt och kommer att fortsätta att bygga i åratal framåt, säger medgrundaren Mikael Söderlindh i ett pressmeddelande.

Happy Socks grundades 2008 och är etablerat i 90 länder. Företagets produkter säljs via egna butiker, återförsäljare och den egna e-handeln Happysocks.com.

Annons