Här är Vetzoo-konkurrenten som ökade med 483 procent

Inspireras av svenska e-handelsinvesteringar.

Att sälja djurfoder på nätet beskrevs redan för ett par år sedan av svenska aktörer som en tuff bransch att ge sig in i. Trots näthandelns unga ålder har e-handlare på området fått lägga ner sin verksamhet, och nyligen kunde vi rapportera att de forna konkurrenterna Animail och Vetzoo har slagits ihop, och numera använder Vetzoos plattform och lager.

LÄS ÄVEN: Ett lager och en plattform när Vetzoo och Animail slås ihop

Annons

Gick från 1,4 till 8,2 miljoner

Men i Norge finns det ett e-handelsföretag inom djurfoderbranschen som ser ljust på framtiden. Dyrekassen.no ska ha gått från att omsätta 1,4 miljoner norska kronor 2016, till 8,2 miljoner förra året - det vill säga en ökning på 483 procent. Det rapporterar nyhetssajten Shifter, som också har intervjuat Dyrekassens grundare och vd Roger Holthe Olsen.

Enligt hans sätt att se på saken har Norge bara sett början av vad e-handeln har att erbjuda.

- Vi är på många sätt fortsatt ett u-land när det kommer till e-handel, vilket till stor del beror på att retailindustrin ännu inte har insett möjligheterna med digital handel, säger Roger Holthe Olsen till Shifter.

"Har blivit lite fat and happy"

Med uppskattningsvis 1,3 miljoner hundar och katter i Norge ser han stora möjligheter för det egna företaget att växa ytterligare. För att norsk e-handel ska ta fart ordentligt, och dessutom kunna konkurrera med utländska aktörer, krävs det dock fler investeringar och ett snabbare tempo i landets digitala transformation, menar han.

- Vi behöver inte titta längre bort än till Sverige, där investerar man tungt i e-handeln. Vi i Norge är fortfarande först och främst en oljemakt, och har nog blivit lite “fat and happy”. Vi har fortfarande ett bra välstånd, men har blivit lite bekväma av de goda tiderna.

Dyrekassen är enligt egen utsago den största norska nätaktören inom sin bransch. Företaget levererar till hela Norge och bjuder på frakten om beställningen överskrider 499 norska kronor.

Annons