Hatstore slog 40 miljoner och gjorde bolaget lönsamt

Helomvändning till svarta siffror.

När det Kalmarbaserade e-handelsföretaget Hatstore stängde böckerna för 2017 stod det snabbt klart att bolaget hade all anledning att avsluta året med ett rejält firande. Bolaget hade då gått från 29 till 41 miljoner kronor i omsättning på ett år, vilket vi också berättade i samband med ett reportagebesök hos företaget.

LÄS ÄVEN: Hatstore i tio nya länder - omsättningen ökade med 30 procent

Annons

10 nya marknader

Men festligheterna tar inte slut där. I bolagets färska årsredovisning framkommer det även att Hatstore har nått ett resultat (efter finansiella poster) på drygt 690 000 kronor, vilket innnebär en helomvändning från förra årets resultat på minus 66 000 kronor.

Året innan det landade resultatet dock på plussidan, men det är först i år som lönsamheten ser ut att ha fått en ordentlig skjuts.

- Bolaget har fortsatt att expandera starkt under 2017 genom att bland annat utvidga försäljningen till tio nya marknader. Under början av 2017 investerade bolaget i en ny plattform och ett nytt affärssystem, skriver Hatstore i sin rapport.

"Ska kunna skicka överallt"

Som Ehandel.se tidigare har berättat, har Hatstore planer på att så småningom sälja globalt.

- Det är tanken. Vi kommer nog inte att ha en landsspecifik sajt i alla länder i hela världen, men vi ska absolut kunna skicka överallt framöver. Det är enormt spännande med e-handel och att få hela världen som marknad, sade vd:n och grundaren Filip Klasson då till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: E-handeln som säljer hattar för 30 miljoner

Annons