Hemköp ökar farten: Tre nya Stockholmsbutiker får e-handel

Ska dessutom utöka till fler städer under året.

I går kom nya siffror som visade att Axfood, till skillnad från koncernkollegan Åhléns, hade lyckats nå ett positivt resultat trots skiftet till e-handel.

I dag meddelar ett av Axfoods butiksföretag - Hemköp - att en e-handelsexpansion är på gång. De kommande veckorna ska företaget börja med e-handel i ytterligare tre affärer i Stockholmsområdet. Det handlar om Hemköpbutikerna i Nacka Forum, Lännersta och Sundbyberg.

Annons

Precis som tidigare ska e-handelspriserna vara desamma som de i butikerna, och kunderna kan välja på att hämta upp sin mat för 10 kronor alternativt att få den hemskickad för 20 kronor.

Vill förutse kundens behov

Hemköp har för närvarande endast e-handel i Stockholm och Göteborg.

När planerar ni att utöka till fler städer?

- Vi kommer att utöka vår e-handel under året. Under det första halvåret öppnar vi upp e-handel med hemleverans och upphämtning i butik i sex nya butiker. Jag får be att återkomma närmare lansering kring vilka det är och datum. Vi ser löpande över möjliga nya orter för att så många som möjligt ska få kunna beställa hem sin mat för 20 kronor, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp.

I slutet av förra året publicerade vi en intervju med Hemköps e-handelschef Anna Åkesson. Hon tog bland annat upp att en utmaning framöver är att i en snabbrörlig tid hela tiden lyckas vara relevant för kunderna.

- Att förutse kundens behov. Att skapa ett kundmöte. Att förutse vad nästa stora grej är. Vi jobbar med en 3-5 års-horisont, men utvecklingen går snabbare än någonsin och ibland är det förstås svårt att hinna med, sade hon till Ehandel.se.

Annons