Hornbach börjar med e-handel i Sverige

"Investeringen känns berättigad".

Byggboomen i e-handeln har nu pågått en längre tid och i tur och ordning har aktörer som Bygghemma, Byggmax, Skånska Byggvaror och Jula skördat stora framgångar på nätet. Nu kommer turen till Hornbach, som enligt tidningen Market kommer att börja med e-handel i Sverige nu i oktober.

- Vi ser det som ett naturligt steg i vår utveckling i Sverige, säger Andreas Larsson, marknadschef för kedjan i Sverige, till Market.

Annons

"Finns en stor efterfrågan"

Att Hornbach börjar med e-handel beror just på framgångfarna byggbranschen har haft på nätet på senare tid.

- Så investeringen i att starta och driva vår e-handel är nu berättigad. Det finns även en stor efterfrågan bland våra befintliga kunder att de vill förbereda sina inköp innan sitt besök hos oss.

Hornbachs sortiment består av totalt 120 000 produkter, men alla kommer inte att ingå i e-handeln från start. Däremot ska alla varugrupper finnas representerade och e-handelssortimentet kommer att utökas efterhand.

- Utöver e-handeln kommer våra kunder även kostnadsfritt att kunna reservera sina varor på webben, åka till något av våra varuhus och hämta de varor vi packat åt dem, avslutar Andreas Larsson.

Annons