I september rullar Foodora ut på Malmös gator

Matleverantören lanserar inom några veckor sin tjänst i Skånes största stad.

Det Berlinbaserade företaget Foodora, som erbjuder snabba leveranser från restauranger i tio länder, lanserades i Sverige och Stockholm under sommaren 2015. I februari 2016 var det göteborgarnas tur och totalt ska Foodora nu samarbeta med 378 restauranger i de två städerna.

I slutet av juni meddelade företaget att fler svenska städer var på gång och Ehandel.se kunde tidigare i veckan avslöja att Foodora letar efter personal i Malmö med tillträde i augusti.

Annons

Matleverantören söker bland annat en operations manager och en marknadsassistent, samt "ett gäng starka lagkaptener och många grymma cykelbud".

"Malmö, en riktig cykelstad"

Att Malmö blir nästa stopp för leveranstjänsten kommer därför inte som en chock och nu står det klart att Foodoras rosa cykelbud rullar ut på stadens gator i september.

Exakt hur många restauranger som Foodora lyckats knyta till sig inför lanseringen avslöjar man inte men bland samarbetsrestaurangerna finns namn som Johan P, Savoy Grill, Epicuré och Lilla Vietnam. 

– På lite drygt ett år har vi tagit landets två största städer med storm och nu siktar vi in oss på att göra samma med den tredje. Vår affärsmodell är stark och vi har de i särklass bästa förutsättningarna på marknaden för långsiktig lönsamhet vilket i sin tur gör det möjligt för oss att fortsätta vår expansion ut i landet, säger Foodoras Sverigechef, Felipe Gutierrez.

Annons